2020-11-08 50 瀏覽
呢間西餐廳環境唔錯,有情調得黎又夠寧靜,同伴侶撐枱腳就啱晒🥳 價錢仲唔會貴,只要加$15就有齊湯/沙律、甜品同飲品😋👍拿破崙闊條麵伴孜然燒羊扒($108)好鍾意闊條麵嘅口感,食落去勁彈牙!!😋 意粉好重嘅茄香味,食落去酸酸甜甜夠晒開胃🤤伴碟嘅羊架先係精髓🤩完全冇諗過會咁好食!羊架表面煎得好脆,食落去孜然味好重,因為有少少肥肉連住,所以食落充滿油香,口感一啲唔會柴,鍾意食羊嘅人一定要試🥰🥰🥰 西班牙杜洛克豬腩檸檬意大利飯伴巴拿馬火腿片($138)豬腩肥肉嘅比例比較多,每一啖食落去都覺得好邪惡但又好滿足🤤個意大利飯加入檸檬汁煮,食落去酸酸地,感覺好清新🥳 連埋豬腩肉一齊入囗更加中和左份油膩感,呢個配搭勁好!🥰是日餐湯(野菌忌廉湯配蒜蓉包)一上枱已經聞到好香嘅磨菇味😋湯嘅質感好滑身,飲落唔會覺得濟☺️ 另外要讚一讚個蒜蓉包🤩烤得夠脆之餘又重蒜蓉味!-La Vigne📍九龍大角咀大全街6號A2A地舖抵食指數:😋😋😋😋/5舔舔脷指數:😋😋😋😋😋/5

拿破崙闊條麵伴孜然燒羊扒($108)

西班牙杜洛克豬腩檸檬意大利飯伴巴拿馬火腿片($138)

是日餐湯(野菌忌廉湯配蒜蓉包)

La Vigne
📍九龍大角咀大全街6號A2A地舖