最近到訪酥皮專門店星味坊一次過試晒千層丹麥,蝴蝶酥同埋拿破崙星味坊嘅拿破崙非常出色,今次就試咗士多啤梨味 - 佢個忌廉好出色,係自己用custard再加fresh cream攪拌而成。口感好輕盈同個鬆脆嘅酥皮好夾😍😍。師傅分享佢哋個拿破崙係用比利時脫水牛油加日本牛油而製成。除咗件裝,佢仲有出埋生日蛋糕系列🎂分別係六吋同九吋適合一家大細或者一班朋友一齊分享。只係需要提早一日預訂就可以客製捚個生日牌或者congratulatory message🥳另一個星味坊經典就係蝴蝶酥,今年試咗佢個賀年禮盒裏面有36 塊蝴蝶酥。一開個盒就俾佢浸牛油味🧈吸引住,不過食完又唔會覺得好漏份量拿捏得好好食完一塊會忍唔住再拎多塊食😛另外佢個英式提子鬆餅都好好味,個鬆餅好鬆軟牛油味好重。配埋嗰clotted cream,牛油,再沖埋杯英式奶茶就可以喺屋企喺輕易享受到一個英式下午茶。而且價錢非常合理一個只係需要$12🥰🥰綜合晒我知試咗嘅甜品,星味坊絕對值得回購🍊🍊
最近到訪酥皮專門店星味坊
一次過試晒千層丹麥,蝴蝶酥同埋拿破崙

綜合晒我知試咗嘅甜品,星味坊絕對值得回購🍊🍊
賀年蝴蝶酥禮盒
士多啤梨拿破崙