2022-04-30
與大表弟食飯,他公司在石門,就過嚟石門搵食,在Openrice看到這間Su Casa,咦~有生蠔食噃😍🤤,就呢間喇。 晚上18:00到達,單從外面看入去,吓?咁似茶記既??安慰自己,既然人都到咗,唔好諗咁多! 進店後,安排了坐弧形卡位,再細心看看,原來環境都唔差的,出嚟食晚餐,食物、服務及環境都好緊要的嘛!😂 主食,我們叫了帶子南瓜忌廉意大利飯(好好味)、無骨豬扒配薯菜,另叫了8隻生蠔(有4隻跟餐加錢點的。/有4隻額外點的,買一送一)、炸蠔、香煎鴨肝配多士Share嚟食。 埋單連加一$858,以上每款食物都做得不錯,連餐湯也好好飲(平時在外面餐廳,那個餐湯,我都係飲兩啖便放低,呢間既餐湯都被我飲光😂)及即磨咖啡(有豆香)。 【後話:把食物照片傳比女兒,她即刻呱呱嘈,冇佢份🤣,好喇好喇,等她放回港暑假,再帶她過嚟吃好了。】