2019-01-21
除了食物,食店的特色也是我會留意的地方。這天lunch來了這裡,由於在黃金廣場附近,又剛巧過了最多人的時間,反而搵位容易些。入到黎已經聽到店主講野,平日晚市都算係幾多人,都差唔多full哂。同女朋友八點半黎到好肚餓,叫左好多野食,又係眼寬肚窄,最後又食唔哂先說裝修,都是茶記的格局,但地方較大,有好的環境,食都開心d。再講食物,我地人多,所以叫左幾多野食,先黎2個滷水拼盤。2盤味道適中,唔會太鹹,最鍾意食豬腸,唔會好肥,口感岩岩好.大家都覺得喜出望外,以為像普通茶記的頽飯,這家的滷水拼盤做得非常好,夠滑,整碟很開胃好味。另外點少得蠔仔泡飯,蠔是泡飯的靈魂,師傅的功力就顯示係呢碗。入口味道新鮮,蠔的份量頗多,鮮度剛好,個口感比較濕,個人黎講都唔錯,男朋友就好鐘意🙈。食落好容易濟,份量都幾多下,建議2個人share黎食會好d~最後食曬依碗飯,是滿足的感覺
個口感比較濕,個人黎講都唔錯,男朋友就好鐘意🙈。
最後食曬依碗飯,是滿足的感覺