餐廳: 愛家素食 (PORT 33)
資訊:

2019-08-29 60 瀏覽
最近轉左去新蒲崗做運動, 喺商場入面見到有呢間餐廳,做完運動唔想食咁heavy,果斷決定食素平時食中式嘅素食就食得多,西式嘅素食都係頭一次食入到去店員好Nice咁介紹餐牌,有講食全素嘅人有分唔食蛋奶,所以佢哋都冇呢啲成分,係100%純素Order左食物之後佢哋係即場整紅菜頭雜菜湯平時出面比較少見到有呢個湯,紅菜頭味道好濃,入邊足料多雜菜,比平時番茄湯更開胃素豬扒漢堡素雞扒菠蘿漢堡比較開胃嘅可以選擇雞扒,想飽足感重啲嘅就要揀豬扒老實講素食其實同真嘅肉分別唔係好大,但係食落去感覺舒服啲,無咁濟配埋沙律,同出面西餐一樣百香果蜜有百香果嘅香味但又唔會好甜薯條同炸雞丁薯條就同出面嘅冇乜分別,但因為佢哋用炸鍋,唔會咁油膩。雞丁真係好驚喜,咬落去同麥樂雞冇乜分別,同食肉一樣,好值得一試忌廉貝果 (朱古力/草莓)店員有同我地細心解釋個忌廉同埋麵包嘅成份,我哋覺得佢哋真係好用心去做素食朱古力味好濃而且忌廉口感好滑,草莓都唔會好甜好假。貝果好香麵包嘅麥味,但有落去有好煙韌另外店入面其實有好多健康嘅零食同埋急凍素食,之後都會多多支持!
平時食中式嘅素食就食得多,西式嘅素食都係頭一次食

Order左食物之後佢哋係即場整

紅菜頭雜菜湯

素豬扒漢堡

素雞扒菠蘿漢堡

比較開胃嘅可以選擇雞扒,想飽足感重啲嘅就要揀豬扒

配埋沙律,同出面西餐一樣

百香果蜜

有百香果嘅香味但又唔會好甜

薯條同炸雞

忌廉貝果 (朱古力/草莓)

2019-08-24
午餐