2018-09-09
話說行過幾次都見到有人排隊。諗住星期日放假就早d黎試下,雖然開左一段時間,始終而家生意難做,希望無錯過機會品嚐。一入到去帶位的問完我幾位,答左佢之後彷佛無聽過咁企左係度。坐低揀左陣野食(因為實在無乜野揀所以諗左陣)。食左4款式(味道正常,但就太極派既武功一樣,咸中帶淡,淡中帶咸,總覺得係我味覺有點問題),未夠飽就點多個餅食下,可能開始人多關係,一等就等到我飲左兩壺茶既時間,中間服務員既優質水平發揮了,不停收台面上既野,我明白做飲食有黃金時段,但係我都要食埋先會起身,不如快d出菜好過啦。題外話,等等下既時間,隔離台發現薄餅有頭髮需要更換。個餅一出有驚喜,驚:個餅咬左一啖之後完全唔想再放入口,喜:原來街邊阿姐既味道絕對係實力派。食埋個餅之後就盡快起身唔阻住人地做生意。最後補多講,茶係夠熱同埋願意加茶的。