2020-05-19
首先,sorry 不過無相,因為太肚餓。。。頭先做完運動,完全有孤獨美食家嘅肚餓感覺。忽然好想食港式果種拿破侖餅。行過聖安娜,竟然有,仲要係最後一件!馬上買嚟食先!首先要讚嘅係最上面嘅脆脆,同埋餅底,真係脆的,咬落去超有質感!然後中間嘅cream 同蛋糕比例剛剛好,有飽肚感但唔肥膩。$6.5超抵食。係咪我好耐冇食過港式西餅?定係真係聖安娜默默改進咗?唔好理,總之以後要多D幫趁!例如佢最近有個廁紙蛋糕超搞鬼,下次會買嚟請人食。最後,不得不提就係呢度嘅店員亦非常高質!講緊嘅係除咗友善,亦都非常有耐性講解食物嘅特點,仲有果D優惠呀、折扣呀。就算見到呀公呀婆都唔會嫌煩,特別特別係經理,雖然後生女一個但完全唔係十問九唔應果D黑面小姐。總結:不可多得嘅餅店!