2018-08-05
朋友居住喺餐廳附近 話哩間餐廳成日都等好耐講到咁受歡迎梗喺要試下啦!8點入去嘅時候已經好多人坐滿晒 氣氛好熱鬧不得不提嘅喺入面嘅裝修! 好有台灣九份嘅特色台灣嘅郵筒車,車飛,舊式電話亭仲有火車 不妨可以欣賞下哩間餐廳 好有心思好似真喺喺台灣咁!食物有十分之多選擇連甜品都有!當晚我地唔喺叫左好多野食 我地叫咗紅燒牛肉麵($65)鹽酥雞($48)醉糖沁蛋($15一隻)綜合水果茶($52)冬瓜茶($22)紅燒牛肉麵: 呢個麵一啲都唔會煮得啱啱好 我成日都好怕啲麵煮得太淋 同埋啲牛腩牛根炆到好入味,牛根一咬落去喺口入面溶咗其中有舊牛肉仲要一層肉一層根,見到肉嘅顏色就知幾入味湯亦唔會得個死咸同飲完覺得好口渴份量方面都非常足 食麵嘅時候一淡牛加一淡麵夾住啲冬菜 好多層口感! 十分出色鹽酥雞: 初初對鹽酥雞冇話有特別驚喜個啲,因為都係預期到既味道但呢道嘅鹽酥雞咬落入面好JUICY 唔會炸到好乾而啲粉漿亦唔會過厚再配搭佢地嘅粉 將我對鹽酥雞有另一番嘅印象佢地啲粉有6種味: 原味,咖喱, 芝士, 梅子, 紫菜,香辣其中我最鐘意嘅粉喺梅子 加左落啲雞度 酸酸地又唔會蓋過雞既原生味道 十分之夾醉糖沁蛋:
講到咁受歡迎梗喺要試下啦!
8點入去嘅時候已經好多人坐滿晒 氣氛好熱鬧
不得不提嘅喺入面嘅裝修! 好有台灣九份嘅特色
台灣嘅郵筒車,車飛,舊式電話亭仲有火車
不妨可以欣賞下哩間餐廳 好有心思
好似真喺喺台灣咁!
食物有十分之多選擇連甜品都有!
當晚我地唔喺叫左好多野食
我地叫咗
紅燒牛肉麵($65)
鹽酥雞($48)
醉糖沁蛋($15一隻)
綜合水果茶($52)
冬瓜茶($22)
同埋啲牛腩牛根炆到好入味,牛根一咬落去喺口入面溶咗
其中有舊牛肉仲要一層肉一層根,見到肉嘅顏色就知幾入味
湯亦唔會得個死咸同飲完覺得好口渴
份量方面都非常足
食麵嘅時候一淡牛加一淡麵夾住啲冬菜 好多層口感! 十分出色
紅燒牛肉麵(粗麵)
但呢道嘅鹽酥雞咬落入面好JUICY 唔會炸到好乾
底下嘅木耳入晒酒味 呢個小食一啲都唔馬虎
醉糖沁蛋
綜合水果茶: 喺一人份量嘅水果茶
佢個杯仔有舊檸冰 好新奇
水果杯入蕃石柳,橙,青檸,檸檬 同話梅
飲落好清新
綜合水果茶