2017-07-12 2400 瀏覽
十週年怏樂,今次老婆簡呢度慶祝,。餐廳做 promote 七折餐,有五道菜 。 龍蝦牛油梨沙律;牛油果配龍蝦中間仲加埋蕃茄粒粒,估唔到咁夾,酸酸甜甜已經胃口大開。 火炙吞拿魚配蟹肉酥皮盒; 吞拿魚上有蟹籽口感不錯而酥皮盒脆口加埋蟹肉一樣不錯。餐湯;黑松露雜菌忌廉湯,似將一藍雜菌放口內。香煎低溫慢煮加拿大極黑豬扒配黃梅蓉醬;這裡 slow cook 真有一手,肉質嫩,邊位煎得香。香煎美國安格斯牛柳拼炸軟殼蟹; 另加錢有法國鴨肝,鴨肝外脆內軟,牛柳 (medium well) 肉淋又無血水流出,軟殼蟹粉漿薄薄可以食到蟹味。原來老婆訂檯時,問餐廳員工是否可安排寫隻結婚十週年甜品碟給我們。 然後放上甜品雖然唔係第一次嚟食,呢度食材用料高,廚師對食物之味道搭配很好,寫碟又唔收錢,價格合理!  所以我都要開個 account 寫下食評,作為鼓勵
十週年怏樂,今次老婆簡呢度慶祝,。

餐廳做 promote 七折餐,有五道菜 。
餐湯;黑松露雜菌忌廉湯,似將一藍雜菌放口內。
香煎美國安格斯牛柳拼炸軟殼蟹; 另加錢有法國鴨肝

所以我都要開個 account 寫下食評,作為鼓勵

2017-07-07
紀念日