2012-12-11 84 瀏覽
前往原因:在新蒲崗做完公司野,會合男友後,決定食中菜。美食試食點:話梅豬手 - 見傳菜阿姐攞住碟話梅豬手行過,我同男友異口同聲話今晚一定要食呢樣菜!果然無睇錯,凍盤令人有醒胃功效。豬手口感極佳,不是肉質堅實,但未到好鬆散。話梅加少酒的配搭,令豬手有甜味,唾液不同流出。可惜的是豬手太少,唔夠喉,哈哈燒鵝半隻 - 咪睇佢好似細細碟,其實食落份量十足架!皮微脆,脂肪層不厚,但有油香。肉質堅實,沾上甜酸醬味道一流呢!啫啫生菜煲 - 以為簡單的菜式,但得龍都可以用心做好每道菜。生菜煲的蝦米很香咸水味,用煲仔的方式上菜夠風味。心急食,懶影相。得龍飯後有甜品送。服務都是舊式的老店,不是很陰聲細氣的那類溫柔服務員。相反,他們熟練的技巧同直接的溝通方式,都是令客人再光顧的原因。得龍在不是很繁華的街道上都可以守到業,全靠是真才實料。有時間可試下他們的金錢雞,咕嚕肉,燒味,都係我喜歡的菜式。

前往原因:在新蒲崗做完公司野,會合男友後,決定食中菜。

美食試食點:
話梅豬手
燒鵝半隻

心急食,懶影相。

有時間可試下他們的金錢雞,咕嚕肉,燒味,都係我喜歡的菜式。

話梅豬手
燒鵝半隻