2021-07-16 723 瀏覽
由於想食韓燒,所以係Mee度搵咗呢間舖頭,再上OpenRice見到都好多個舔舔脷公仔,所以嚟試下,點知係伏中之伏⋯入座嗰陣已經覺得啲員工好似行屍走肉咁,不過考慮到當時已經8pm,都理解。然後望一望四周啲食客個個都目無表情,已心感不妙⋯🥶我哋叫咗中價嗰個乜乜三國套餐,佢係包啲平價嗰個餐嘅美國牛任食,同一碟咩A4和牛同啲唔知咩牛(我無仔細聽😅有興趣嘅自己去望下menu)。先講嗰碟聽落威威嘅和牛,首先我無影相,亦都分唔到佢邊件打邊件,但總括嚟講就係鞋口同無味,無錯,係一啲牛味都無,睇落係幾靚,但一啲味都無,唔好問我點做到,因為我唔想知。🙂食完呢個下馬威之後,我哋就將希望寄託係啲美國牛度,同上面嗰碟一樣都係睇落雪花均勻,排得靚靚仔仔咁嚟,希望之火重燃咗一絲微光。🤩呢個時候,記憶中開始出現一啲斷層,聽講人係會自動刪除一啲唔開心嘅記憶,但仲隱約記得幾個字眼嘅,例如一係就無味丫,一係就重咸丫,唔係就咬唔爛丫咁⋯🤯至於其他嘅豬頸肉韌到開唔爛丫,啲蝦唔新鮮丫,魷魚無味丫,芝士雞翼臭雞腥味丫等等⋯真係罄竹難書。😇不過都唔係無一樣嘢可以落肚嘅,例如個唔知雞脾菇定杏鮑菇嘅嘢,又例如翠玉瓜,或者係菠蘿,同埋碗雪
不過都唔係無一樣嘢可以落肚嘅,例如個唔知雞脾菇定杏鮑菇嘅嘢,又例如翠玉瓜,或者係菠蘿,同埋碗雪濃湯都係正常嘅。🥲
總括嚟講,Sor9無下次。☺️
2021-07-15
15 分鐘 (堂食)