2023-09-17
最近想儲千両個會員要食幾次千両,感覺上千両既午餐𝚖𝚎𝚗𝚞比晚餐𝚖𝚎𝚗𝚞性價比更高💁🏻♀️所以寫個午餐食評😆😆· - - · - - · - - · - - ·🔸極上刺身鰈魚西京燒定食前菜|漬物|沙律|刺身(4片)|鰈魚西京燒|白飯|炸蝦頭湯|蕨餅🔹 炙燒壽司牛肉烏冬定食沙律|灸燒壽司(5件)|炸物天婦羅(炸蝦x2,炸魚x1)|牛肉稻庭烏冬|蕨餅· - - · - - · - - · - - ·先講吓極上刺身鰈魚西京燒定食,碟魚燒得不錯👍🏻容易起骨,魚皮略脆及略甜,配有七味粉蛋黃醬,每一道小碟整體都係很不錯。刺身方面,真係要好認真講一下(想講我既本音出嚟),因為儲分關係食左幾次(ᴍᴏᴋᴏ店),有次係晚餐嚟食,但個中吞拿魚腩刺身看似肥美,但點知原來全部都係筋同埋咬唔到…(*´-`*)今次同一間千両,但午市晚刺身比較新鮮同埋無筋,雖然唔肯定運氣同撞手神關唔關事,今次個吞拿魚刺身真係好過上次食晚市好多🤔🤔炙燒壽司牛肉烏冬定食,朋友話壽司,炸蝦同烏冬都好食,但灸燒帶子個件有少少腥😧
所以寫個午餐食評😆😆
· - - · - - · - - · - - ·