2023-06-22 114 瀏覽
前排同老公去幫襯呢間新開嘅日本料理店,1千內食到一餐晚市omakase,仲要尖沙咀區,真係勁抵!!飲得之人仲可以加$188/$288 飲freeflowsake可以揀隻靚杯飲我試左自家製話梅梅酒,入口清甜,帶有話梅嘅酸味,無乜酒精味,女士飲真係唔錯先付明太子炸蓮藕、本地東風螺(醃得好入味)、螢光魷魚(原汁原味,無過多調味,食得出魷魚嘅咸香味)刺身:-愛媛縣蜜甘鯛 ,聽聞係用蜜甘養大嘅一種鯛,師傅將魚熟成左4日,口感煙靭-南澳龍蝦刺身,真係見住師傳將活龍蝦整成刺身,而龍蝦膏就煮汁,所以入口好香蝦膏味,同蝦肉嘅鮮甜味-仲有北海道八爪魚、燒到全熟嘅鯛魚白子,白子味道好濃郁好豐富-野生獅魚,熟成10日,魚味好濃郁, 有煙薰味至於壽司(有6款):八傑貝,口感好似象拔邦,第1次食!島根縣嘅池魚長崎縣嘅熟成toro,熟成左10日,完全食唔到筋位,入口即化!!呢個超好食鹿兒島A4和牛丼,係sukiyaki味道如果呢個可以encore就好佢個蛋黃勁杰身,好濃郁嘅蛋味, 配埋燒香左嘅和牛,呢幾啖飯真係一絕湯有大隻嘅蜆肉,清甜,食完和牛丼再飲湯岩岩好呢件蛋原來都好多功夫,佢係加左蝦、帶子肉、白身魚嘅蛋,口感
sake可以揀隻靚杯飲

先付

刺身

-野生獅魚,熟成10日,魚味好濃郁, 有煙薰味

至於壽司(有6款):
八傑貝,口感好似象拔邦,第1次食!

島根縣嘅池魚

鹿兒島A4和牛丼,係sukiyaki味道
如果呢個可以encore就好

湯有大隻嘅蜆肉,清甜,食完和牛丼再飲湯岩岩好

呢件蛋原來都好多功夫,
佢係加左蝦、帶子肉、白身魚嘅蛋,口感有啲似蛋糕,真係食到蝦嘅味道

綜觀成餐飯我都好滿意,啲師傅好好客,會介紹每款壽司,會同我地傾下計, 計我慣用手係左手都留意到,擺放壽司嘅方向即刻改左
貼心! 食物好味,好多都加入熟成嘅方式去煮,都係第1次食熟成壽司,完全無影響魚嘅鮮味之餘,仲令口感更口