2020-10-03
想食威靈頓,上網見到呢間,評價又okay所以就book左去食晚餐。電話book枱個陣可以叫佢預留份威靈頓比你我地兩個人叫左個威靈頓同set dinner 嘅烤澳洲草飼西冷。set dinner 有配前菜(沙律/cheese/parma ham),一杯野飲,同甜品。野飲個度話送咖啡/茶,但唔係menu 寫coffee/tea個column 個啲,所以落單可以留意下。都好快上碟嘅。威靈頓有配幼薯條,份量係一人份。第一次食威靈頓,第一啖酥皮好淋,好似焗完擺左好耐受晒潮咁。到個牛係梅梅地嘅,好似煲湯啲肉咁淋晒,仲可以撕到一絲絲。我唔知威靈頓呢個菜式本身就係咁定點,但呢次食比我嘅感覺都係唔良好到個牛排,有配黑松露醬幼薯條。牛排正常嘅,叫左五成,切開似三成,食落有炭味🤣冇牛味。甜品係士多啤梨奶凍,有少少融融地,但都正正常常嘅。成餐好味啲嘅係個薯條。😔呢個價錢可以食啲更好嘅
甜品係士多啤梨奶凍,有少少融融地,但都正正常常嘅。
成餐好味啲嘅係個薯條。😔呢個價錢可以食啲更好嘅