2024-01-23 307 瀏覽
走進來Pierre Herme,每款macaron顏色都係咁鮮艷,真係難得一見。我點咗Caramel味,一咬落去個濃郁嘅焦糖香突然間四溢,啲macaron厚身得黎中間啲夾心軟綿綿,啖啖都滋味十足。🍰轉頭又試咗個Chestnut果仁。頂部啲果仁粒含喺口入面啲嘢,啖啖脆,甜而不膩。其實我之前一直都唔愛吃macaron,因為覺得佢哋只係純粹甜。但Pierre Herme嘅macaron喺幼滑同豐富層次上面做得好出色,完全顛覆咗我之前嘅偏見。🍪食住呢啲精緻嘅甜點,我覺得自己有啲得意,好似置身於法國咖啡廳咁。🇫🇷 不論係送禮定自己享受,呢啲macaron都絕對適合。下次我一定會再戰,試吓其他新鮮出爐嘅口味!