2016-01-19
真係好難得遇到一班都鍾意食韓國嘢嘅朋友,一行7個人去食芝士炒雞。就係因為夠多人所以可以叫到幾樣嘢。食咗 芝士辣炒雞,炸雞 同炒豬肉。全部都幾好食架,所有呢啲大大鑊都會係你面前即刻煮, 所以記得問佢攞番條圍裙咁就唔怕整污糟。炒雞嘅過程都幾好睇,又炒,又火槍燒,由於係即場炒,所以你可以將你鍾意嘅口味同佢講,講真真係唔好怕辣,因為要食韓國口味嘅話,真係要辣先至過癮,連幫我哋炒嘅大媽都話唔辣邊過癮架。成份芝士炒雞,有一半係蔬菜,一半係雞,仲有好多芝士。味道係唔錯架,雞肉都好好味,記得要加年糕, 因為個啲醬,芝士,加埋年糕真係好好食。見到我哋個空鑊,都知有幾好食,不過由於我哋食得太乾淨,所以店員都唔建議我哋加炒飯,所以如果你係要加炒飯,咁你記得起碼留返1/3,但佢有料炒飯啦。炒豬肉就無影到相,因為成班餓鬼淨係掛住掃,不過我就覺得炒豬肉就一般般,因為係唔辣嘅,所以食落其實就係好似普通豉油蠔油炒豬肉咁,不過係偏甜,始終韓國人嘅口味唔係辣,就係甜。都好食嘅,不過唔特別囉。至於炸雞,我覺得都唔錯,唔會太辣,如果juicy 少少就好喇。件數都好多,7個人,每個人都食到兩三件。如果真係得兩個人食,真係一個芝
就係因為夠多人所以可以叫到幾樣嘢。
食咗 芝士辣炒雞,炸雞 同炒豬肉。
如果真係得兩個人食,真係一個芝士辣炒雞加炒飯應該夠晒。
呢間舖唔大,服務一般啦,佢同你炒雞個時都好好人,不過要佢俾位你果時就麻麻,又話未夠鐘就未入得,就算張檯係空嘅,仲有原来係有前菜架,不過佢後尾先發現我哋冇,先補返。所以招呼都係一般啫。