2019-08-08 325 瀏覽
相信好多女孩子都慕名到Lady M 食千層蛋糕。 好耐之前我都食過佢哋嘅千層蛋糕,印象都唔錯,不過的確價錢比較貴。之後,我都嘗試過唔同地方嘅千層蛋糕,有平有貴,不過感覺都係一般。今日再次經過Lady M,毅然買咗三件蛋糕,當獎勵下自己啦!朱古力棋盤蛋糕第一次食Lady M千層蛋糕以外嘅選擇。 首先蛋糕賣相唔錯,特別係蛋糕入面整成一格格,手工費都值啦! 外層朱古力味濃郁,不過稍為覺得蛋糕味道比較普通!Lady M 嘅千層蛋糕係我食過咁多間入面最好食,因爲蛋糕每層皮都好薄,而且cream同皮嘅比例好好,唔會太乾,又唔會膩!竹炭咖啡千層蛋糕 ($75)本身我個人對啲黑色嘅食物好有興趣,見到個竹炭蛋糕就即刻決定買呢一個。個蛋糕有淡淡嘅竹炭味,咖啡味濃, 味道同感覺都幾新鮮。抹茶千層蛋糕 ($75)一向都係抹茶擁躉嘅我,當然會買埋個抹茶蛋糕啦! 抹茶味道不過不失,加埋佢嘅cream,比例控制幾好,正!食完真係令人滿足!

朱古力棋盤蛋糕

竹炭咖啡千層蛋糕 ($75)

抹茶千層蛋糕 ($75)

食完真係令人滿足!