2007-08-28
我本身都幾鐘意食日菜, 但對菜式既要求唔高, 只要入到口都覺得ok青森呢間野我不嬲都有幫襯開, 價錢都算ok平, d 野食都算新鮮, 味道就keep到ok 既水準咁今日我又去食, 午市, 叫左最愛既牛油炒雜菌, 日式牛肉飯, 三文魚甜蝦同埋劍魚腩壽司, 壽司ok, 幾鮮甜, 但個牛肉飯就唔得, 無乜味道, 好多菇但得d 牛肉碎, 飯係好大碗但唔係特別好食, 都要成四十幾蚊, 早知叫一口牛啦. 咁呢個我都覺得可以接受, 因為我本身要求唔高, 但個雜菌就出事, d 秀真菇一食就知無出水, 牛油唔入味, 連我呢個焚化爐都唔食得哂...... 出水呢d 野咁基本都做唔得好, 真係扣哂分啦.除此之外, 當我等緊上菜果時睇下個菜牌, 發現好多刺身卷物都加左價, 已經唔算非常抵. d waiter係開工果時又掛住玩, 直情聽到佢地大聲叫出黎, 揚手又要等好耐先睇到, 要廚房提先醒水, 可能係午市尾無乜人啦. 不過廚房就要讚下既, 上菜都幾快手. 我應該唔會有下次幫襯loo. (應該會轉戰元朗果邊的日菜)
我應該唔會有下次幫襯loo. (應該會轉戰元朗果邊的日菜)