𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩 𝘾 : 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙠 𝙁𝙧𝙞𝙩𝙚𝙨 - 𝙎𝙞𝙧𝙡𝙤𝙞𝙣 ($148)五分熟紐西蘭西冷牛扒 切開係粉嫩紅啊啊啊😍 略嫌扒邊筋位較多 有啲難切🤏🏻 特別喜愛他們家嘅薯條 調味到位 薯心質感粉粉的 係老麥shake shake粗版薯條2.0🤤𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙨𝙚𝙩 𝙁 : 𝙃𝙤𝙠𝙠𝙖𝙞𝙙𝙤 𝙎𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣 𝙍𝙞𝙘𝙚 ($98)配搭 北海道扇貝、榛果、黑橄欖、西生菜、野菌、石榴粒嘅糙米飯💁🏻‍♀️ 扇貝鮮嫩 唯獨調味重手咗少少 味道偏咸 配返旁邊嘅黑松露乳酪醬味道會平衡返😌 整體口感由嫩口到爽脆 味道由甜到咸都有 感覺新奇又帶點複雜 似中式炒飯配西式醬汁嘅fusion菜🙈另外點了兩款甜品 以玫瑰乾花做伴碟 賣相靚靚嘅藝術品 係好多人嚟到打卡必點嘅甜點! 🍰以千層蛋糕演譯嘅𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 ($65) 每一個分層嘅餅皮厚薄 奶油份量都好適中平均 甜度適中 口感滿分 咖啡味再重一點就完美😛另一款甜點𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘽𝙡𝙪𝙚𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 ($56) 中層另外再增添了一層藍莓芝士😆 芝士味濃郁 帶微微藍莓香 有厚厚餅底 有點鬆散難夾 不過味道真係很不錯😚 呢

另一款甜點𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝘽𝙡𝙪𝙚𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 ($56) 中層另外再增添了一層藍莓芝士😆 芝士味濃郁 帶微微藍莓香 有厚厚餅底 有點鬆散難夾 不過味道真係很不錯😚 呢個時刻真係需要一杯靚咖啡☕️

不過餐廳嘅飲品方面有待改善 咖啡沖調令人頗失望 分別點了𝙁𝙡𝙖𝙩 𝙒𝙝𝙞𝙩𝙚 口感順滑可惜味道偏酸、𝙈𝙖𝙘𝙘𝙝𝙞𝙖𝙩𝙤 酸到我面容扭曲 很想哭🙂 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 奶味較重 抹茶味偏淡做唔到回甘效果 攪拌後兩者都未有完美融合嘅感覺😢
2020-09-12