2017-10-17
在旺角咁繁盛嘅地區,芸芸眾多嘅食肆,我經常都鍾意食放題,昨日去到呢一間日本料理,不得不提在油麻地地鐵站附近兆萬中心3樓「御八幡屋」日本料理。食物非常出色,二人嘅放題都係收$396,另有加一服務收費。數十款嘅選擇提供。首先送上嚟就是一個磯燒海鮮拼盤 ,大大隻嘅赤蝦,只要灑上少少鹽來燒,幾分鐘後你就會嘗到佢嘅鮮甜多汁,啖啖肉嘅赤蝦。仲有大大隻新鮮蠔,聖子,扇貝,青口灑上一些清酒來燒,提起海鮮嘅味道非凡,個磯燒海鮮咁出色,於是我哋加配石磯燒連同升級料理。每一位磯燒放題只加$30就可以不停享用大飽口福。連同一個星級料理,每位加$60,佢嘅升級料理絕對超值,一個八幡一品海鮮湯,係用魚翅製作,份量唔少㗎,用大量嘅海鮮淆製,湯味濃郁,魚翅都唔係幼細,一大湯羹盛着不少的魚翅,我哋食得好開心。仲有個黑松露海膽蒸蛋,端上嚟嘅蒸蛋熱騰騰,滑捋捋,蛋味濃郁,加上用名貴嘅黑松露加海膽,真係冇得輸。另外嘅燒物如鹽燒大虎蝦,真係大大隻又爽甜,加上鹽燒,大大提鮮蝦的味道。仲有一個黃金焗蠔都好正,佢焗嘅時間配合得啱啱好,蠔鮮味無窮,肥嘟嘟,我哋都食咗好幾轉。佢哋嘅火焰特色壽司,唔係處處食到,珍珠米上放嘅海鮮,用秘製嘅材
每一位磯燒放題只加$30就可以不停享用大飽口福。
佢哋嘅火焰特色壽司,唔係處處食到,珍珠米上放嘅海鮮,用秘製嘅材料同手作,封住整個壽司鮮味不會流出,當你食嘅時候才會在你口腔裏出現,我哋都試過多種嘅味道,各具特色不可錯過。
天婦羅都做得好出色,送上枱嘅時候直情係在鍋裏剛剛撈起在你面前一樣。
佢嘅芝士炸年糕頂瓜瓜,外面炸得鬆化,又夠煙靭,咬開後內裏軟綿綿,香濃嘅芝士源源流進你的口裏,喜歡吃芝士真係唔好錯過。
最後梗係食甜品啦,多款嘅甜品任你選擇,佢啲泡芙做得很精緻,一口一粒,細細粒好考功夫㗎,外面鬆化,裏面填滿流心忌廉,口感很完美,仲有多款流心嘅味道,士多啤梨啦,朱古力啦,都有本身獨特嘅味道香氣。
仲有櫻花奶凍同楊枝甘露,製作得香氣怡人清甜,潤喉,色香味俱全,你哋都不容錯過。
仲有就係每個員工的招待,非常滿意,會詢問客人食物到齊與否非常貼心,值得讚許。