2014-11-21 19207 瀏覽
第100篇食評, 特別留位俾放題, 期望不要太大, 食物, 服務, 價錢....都OK.預定左星期四8:45pm, 預早寺到, 8:15pm 已見人龍, 甘早排都冇用, 因為唔準時入座. 8:55pm先開始安排, 不過都夠時間食, 所以問題不大.店員都主動換碟, 取走食完既碟, 而且冇漏單, 只係太遲叫甜品, 有部份已冇了.刺身: 每款都叫左4件, 全部刺身都好厚身,唔會淋鬆. 三文魚同油金魚肥美. 白身魚同北寄貝, 針魚, 肉質結實. 帶子大隻嫩滑. 針魚, 象拔蚌比較腥.  最正係甜蝦, 又大隻又鮮甜.創意壽司 : 點左3款, 吞拿魚配黑松露, 帶子配鵝肝, 2款味道都幾好, 只係配既貴價食材分量太少, 食唔出. 另外有海膽的超腥, 難以入口.江戶前壽司 : 點左4款, 芒果蝦最好味, 香甜味好配蝦壽司. 甜蝦海膽的也麻麻地. 另一款熟蝦海膽比較好味. 蟹棒味道最正常, 而且大大條好飽肚.天婦羅 : 其實都幾好味, 炸漿算薄, 只係太油, d油勁到碟度有好多. 不過南瓜, 紫蕃薯味道好好, 蝦就好細好細.燒物, 煮物 : 蒜香牛柳粒有牛味又熱辣辣, 好味. 燒帆立貝好好味, 又大隻

8:55pm先開始安排, 不過都夠時間食, 所以問題不大.

燒物, 煮物 :
蒜香牛柳粒有牛味又熱辣辣, 好味. 燒帆立貝好好味, 又大隻厚肉, 食多轉. 串燒牛舌好惹味, 又夠薄身食多d都唔怕膩. 煮物牛舌同樣美味, 質感厚身軟淋, 而且好入味. 值得一讚.

串燒蝦淋哂唔彈牙. 豬肋骨燒過火, 也太難進食. 燒菠蘿太酸啦, 而且不夠熱.

甜品 :

每人一杯haagen - dazs, 2位友人揀左曲奇味 (75ml), 我同另1位揀期間限定藍莓味(100ml).
芝士蛋糕有4款, 最好味係原味既芝士蛋糕
, 其他都怪怪地.

刺身
創意壽司
江戶前壽司
天婦羅
燒物, 煮物, 甜品
題外話/補充資料: 店長簽卡簽到我張單都唔見左, 勁奇怪, 仲覺得我唔見左, 跟本就係佢地冇碌/ 唔見左張碌左既單. 不滿此態度.
2014-11-20
30 分鐘 (堂食)
刺身
江戶前壽司