2021-11-13
平日嚟到又一城打邊爐、午市有任食套餐$228/位,有多款配料任食,而肉類則是定量、但係每人可以揀三款其實相當大碟,一定夠飽,包基本飲品加配特飲只係加$18。呢間係首間香港直營店與Gaia Group合作。裡面室內設計,食物配方及食物選擇都升級咗。當中麻辣湯底新配方並重新命名為「一手辣方紅油麻辣紅油湯」。仲有推出香港獨家直立式鮮切牛肉盤 「劉一手招牌鮮切三拼」。我哋揀咗午市任食。湯底揀咗麻辣山珍鴛鴦鍋。佢嘅麻辣味非常香辣,辣度適中。另外山珍菌湯清清地,野菌味香濃都相當好味😋定量肉類每人選三款雪花梅頭片、美國三角肥牛、美國牛肩夾心、A4 鹿兒島和牛肩+$68、精選海鮮拼盤+$68。我哋揀咗兩碟梅頭片其他各一。鹿兒島和牛肩最好食😋肥瘦分明,入口牛肉嫩滑。梅頭片都夠林,三角肥牛及牛肩夾心牛味香濃。每一款肉嘅份量都相當多,開頭仲怕會唔夠食!海鮮相當豐富有海蝦夠爽口、仲有蟹柳、龍躉肉、魷魚🦑及蜆,味道新鮮。其他火鍋配料總共有22款,午餐肉、魚蛋、牛丸、鴨血、餃類、豆腐、粉麵類等等。另外見到蟶子好吸引,所以散叫咗兩隻$98/隻,非常大隻新鮮!呢度午市打邊爐價錢真係好抵,食物款式多非常夠飽。
呢間係首間香港直營店與Gaia Group合作。
我哋揀咗午市任食。湯底揀咗麻辣山珍鴛鴦鍋。
定量肉類每人選三款
雪花梅頭片、美國三角肥牛、美國牛肩夾心
鹿兒島和牛肩最好食😋肥瘦分明,入口牛肉嫩滑。
另外見到蟶子好吸引,所以散叫
呢度午市打邊爐價錢真係好抵,食物款式多非常夠飽。