(非會員)
2009-05-06 6 瀏覽
上個月,我同朋友一齊食午飯,揀了Todai。未入去就好似幾靚,入去就唔知點講好啦,坐似D無背脊位,又唔舒服,都唔知邊個設計!冷盆就攞咗D香草青口,蟹鉗,和風豆腐,壽司試吓,呢D都唔錯啦。但係中華沙律,八爪魚仔,辣三文魚,咁普通,我就唔會食啦,所以都無去攞。熱盆就攞咗D燒羊肉,天婦羅,日式蒸蛋,燒魷魚,炒飯試吓,食落亳無特別。甜品就攞咗D雪榚,Pancake,蘆薈粒,Cheese Cake,算係不過不失咁啦。前幾日,我老闆請食晚飯,結果食返呢間,所以就照食,呢次好彩啦,安排坐圓枱。冷盆變化比較多,有長腳蟹,生蠔,泡菜,辣蘿蔔,魚生,海膽壽司,感覺鮮味不足。熱盆變化唔大,有燒牛肉,天婦羅,日式蒸蛋,燒魷魚,炸軟腳蟹試吓,味道差唔多啦。見到啲人排隊,咁咪排攞,D龍蝦每次要等十五分鐘,每次出都得廿零三十隻,點夠咁多人分呀?我排咗六七次都攞唔到呀!!甜品變化基本上一樣,有梳扶里,雪榚,焦糖布甸,Tiramisu,亳無變化,味道一樣。飲品要另外比錢,仲要叫你先至識refill D飲品,又成日問你要唔要Order D飲品,問咗幾次啦,都唔知佢想點。至於D服務真係不予置評,又要付加一服務好費,真係有D

至於D服務真係不予置評,又要付加一服務好費,真係有D貼錢買難受的感覺。

老闆攞成二千幾蚊出嚟埋單跟住就去攞車啦,令人意想不到在咁大個美麗華商場裏消費,竟然連泊車優惠都無,真是有點可笑。

好老實說尖沙咀都有三四星級酒店,午市都有生蠔同魚生食。

整體來說,午市同晚市,差不多幾乎一樣。

仲嚟唔嚟食 – 哼!!!
2009-04-30
  • 燒牛肉