餐廳: 宮崎肉本舖
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-21 383 瀏覽
幾個月前已經有朋友介紹過宮崎肉本舖🤩, 他們對餐廳的燒肉放題晚餐評價很高👍🏻, 今日剛好經過銅鑼灣糖街, 就等我先品嚐午餐啦🥢! 餐廳的地點很方便,位於銅鑼灣糖街25-31號Sugar+6樓, 是一間日本過江龍燒肉店。 店內裝修時尚有格調✨, 有卡位、榻榻米座位和半開放式包廂, 可以一邊欣賞維港靚景,一邊享受美食。 我們點了兩款午市套餐定食🍱 (包括是日前菜、燉蛋、味噌鮮魚湯和甜品) ,熔岩芝士和牛漢堡定食$138、 一之藏和牛拉麵餃子定食$148。 ⭕味噌鮮魚湯🥣 ~ 相比一般的味噌湯鹹度底, 反而帶有魚湯的鮮甜味。 ⭕燉蛋🥚 ~ 蛋味香濃,口感水潤嫩滑,。 ⭕是日前菜🥗 ~ 有青瓜豆腐, 清清地又爽口。 ⭕一之藏和牛拉麵餃子定食🍱🥟 ~ 呢碗和牛拉麵🍜就不得了, 和牛佈滿整個碗👏🏻, 口感軟腍入味, 連湯底都做得好好飲, 配上煙韌掛湯的拉麵條, 非常高質👍🏻! ⭕餃子🥟是牛肉餡, 絕對可以形容皮薄餡靚, 牛肉餡質感紮實, 配上柚子醬更添惹味🤤。 ⭕熔岩芝士和牛漢堡定食🍱 ~ 香濃美味的熔岩芝士🧀配上肉汁豐富的和牛漢堡🤩,邪惡又美味, 芝士汁用來拌飯每一啖都在享受😚, 芝士控必點。⭕

味噌鮮魚湯

⭕燉蛋🥚 ~ 蛋味香濃,口感水潤嫩滑,。

燉蛋

⭕是日前菜🥗 ~ 有青瓜豆腐, 清清地又爽口。

是日前菜

一之藏和牛拉麵餃子定食

一之藏和牛拉麵

餃子

熔岩芝士和牛漢堡定食

甜品🍧 ~ 最後甜品有柚子雪葩, 酸甜開胃又去膩, 清新的柚子香☺️, 食落非常清爽。
柚子雪葩

午市套餐定食性價比高👌🏻, 店員服務好又細心, 下次一定要約朋友們一齊來吃晚餐啊!

2022-09-21
味噌鮮魚湯