2007-05-14
12 May 2007 (Sat) - 午飯第一次黎,之前有朋友話幾好,同佢兩個朋友一齊黎,發現原來食晏都唔錯咁,有五個set任揀,每個$48加一,全部都係一個細拉麵再加一個細飯,睇你食乜,然後再一罐汽水!我要咗個咖喱飯+豬骨湯底拉麵+coke,佢既叉燒拉麵係可以揀豬骨或豉油湯底!確實唔係好大碟,但係我覺得好味喎,咖喱飯好香,豬骨湯底係油啲,但都好香!加上呢度勁多日本人黎食,我估佢啲拉麵做法都算似日式,唔係點吸引到佢哋黎,我哋左手同右手兩枱都係講日文既日本人@_@!要再黎,我見佢如果就咁叫拉麵係會有一大pat牛油比架!朋友話個廚係日本人,不過有時唔係佢煮,就會冇咁好味,佢因為成日黎,所以知道!不過唔明點解會請賓妹/泰妹/印妹就waitress,怪怪地咁!
12 May 2007 (Sat) - 午飯