好快又到星期六,約咗朋友一齊做facial,為就快唔駛戴口罩嘅日子作好準備✨👩🏻‍🦰😆。見到呢間新開嘅小餐廳,星期六都有午市套餐,仲幾抵食,我哋入去試吓先。自己用QR code落單,好方便,我點咗:🍝黑松露帶子炒意粉,🍋飲熱檸檬薏米水$62份量足,因為隻碟中間有深度,見到材料有迷你帶子、翠玉瓜🥒、新鮮野菌、洋蔥🧅,意粉煮得恰到好處,口感富彈性,醬汁啱啱好,食完唔會有太多餘醬汁。🍋午餐包熱飲,我選咗檸檬薏米水,微微甜,加上檸檬,多了一份清新口感,唔錯。🦑蒜爆魷魚鬚$45魷魚鬚炒得好香,微辣🌶️,仲有啲鑊氣添🔥,睇到有不少配料,蒜頭、洋蔥、乾辣椒配以醬油一齊炒,所以咁香噴噴~朋友就點咗:🐂和牛牛扒配蒜蓉包、薯角、洋蔥圈$168🍅餐湯:羅宋湯☕️飲熱奶茶呢個套餐好豐富。羅宋湯足料。和牛牛扒軟熟有肉汁,黑椒汁味道濃郁,廚師控制朋友要求嘅七成熟剛剛好👍,炸薯角及洋蔥圈香脆,仲有西蘭花🥦及車厘茄🍅,份量都唔少,朋友話爭啲食唔晒🤭。☕️奶茶都幾香滑。

自己用QR code落單,好方便,我點咗:
🍝黑松露帶子炒意粉,🍋飲熱檸檬薏米水$62

🦑蒜爆魷魚鬚$45

朋友就點咗:
🐂和牛牛扒配蒜蓉包、薯角、洋蔥圈$168
🍅餐湯:羅宋湯
☕️飲熱奶茶

呢個套餐好豐富。
羅宋湯足料。

☕️奶茶都幾香滑。

午餐