呢一間一直想試,但係印象中好似成日都兩位起,我係一定係食lunch嘅,夜晚六點後唔想食澱粉質嗰啲再睇返見到佢一人餐,唔記得定係點樣啦,對順德菜好似無感,但都有少少想試佢嘅炒魚麵。嗰時睇嘅一人餐都無呢樣,一定係卡拉卡拉咁出。但係都決定去試一次侍應帶位叫我坐呢個位我都有啲奇怪,點解唔係坐梳化,一坐低原來係俾你睇海景😂 三個點心都非常飽滿好食,有啲貴嘅中菜套餐。套餐入邊嘅點心好似非常Hea,係完全存在於套餐咁。你散叫返佢同一樣嘢又表現好好。呢度唔會,出嚟嘅質素係你散叫都食到咁樣。 燉湯,粒瑤柱超級大粒,食落仲唔會好嚡口攝牙,處理得非常好。我原本都冇諗住食,但係咬咗少少之後質感真係好好,我係有食晒。 記得之前食新同樂又係有瑤柱燉湯,我係啲唔食湯渣嘅人,我將瑤柱同埋啲花膠、瘦肉粒包起拎返比狗狗食。(唔好鬧我,佢哋食少量嘅鹽係可以嘅,我最少睇四五本狗狗鮮食既書)好有鑊氣好鮮甜,係彈牙嘅。但係鹹咗啲。如果有白飯送吓就好。呢個就好普通,唔記得係咪魚湯,但係啖湯唔算好飲,嗰粒魚腐都好普通呢個鹹咗啲,同埋烏冬嘅話上枱時間都係緊張啲,漲漲地….如果烏冬轉咗做炒飯,或者係佢嘅招牌炒魚麵,我會覺得呢餐係完美嘅。

好有鑊氣好鮮甜,係彈牙嘅。但係鹹咗啲。如果有白飯送吓就好。

雖然我唔鍾意食甜嘢,但係楊枝甘露應該大部份人都幾鍾意鍾,我都有食晒。如果係紅豆沙芝麻糊之類,我一定係食一兩啖

呢間整體都唔錯,怪自己冇一早嚟。服務都好好,最緊要係整體嘅禮儀、身體動作非常好,其他貴酒店中係會扮禮貌,但係都比較風風火火又chur又嘈,呢度會俾多少少時間展示對你嘅善意,真係有介紹返