2018-09-20
同事生日,午市食呢間。裝修著實不錯,全店以黑色為主,走型格路缐。中午時份窗外有透光,尚可,唯晚市可能會太暗了(may be ), 下次等我親身體驗一下。Set lunch 有呢張,見到價錢同配搭簡直令人眼前一亮。輕食的沙律$63, 意粉類 $73, 雞 or 豬 $83,羊 or 魚 $103, 最貴的牛也不過 $153; 觀塘樓上 cafe 來講,價格算平實 頭盤送的風乾火腿餅乾條。幾有心思,火腿亦好滋味;唯獨可能做起放耐左,餅乾條淋淋地,有點失色。餐湯沙律二選一,我揀左湯。係煙肉薯仔湯,比較稀唔會杰撻撻,味道幾好,唯一唔夠熱,湯要熱辣辣先好味。主菜我叫左烤羊脾扒,我覺得佢係芸芸眾餐之中 CP 最高,果然 .......有兩大塊羊脾,份量 super 多,擺盤十分精緻。羊脾唔會羶,唔會韌。點上秘製燒汁之後,其實有少少似豬柳,怕羊羶味又想試羊的人啱曬。炒雜菜另上,視覺上有點格格不入,攪咩呀⋯⋯但是雜菜係超級好味的,如果你唔介意佢破壞曬個意境。包餐飲 連加一都係 $113, 超值!請埋壽星食都唔會肉赤。可惜人手不足,招乎唔到,扣少少分。
裝修著實不錯,全店以黑色為主,走型格路缐。
餐湯沙律二選一,我揀左湯。
有兩大塊羊脾,份量 super 多,擺盤十分精緻。
炒雜菜另上,視覺上有點格格不入,攪咩呀⋯⋯
但是雜菜係超級好味的,如果你唔介意佢破壞曬個意境。
包餐飲 連加一都係 $113, 超值!
請埋壽星食都唔會肉赤。
可惜人手不足,招乎唔到,扣少少分。