2024-09-24
放假的中午,相約了媽媽到銅鑼灣瀛豐食放題,餐廳有不少的卡位,坐得舒適,枱面面積相對較大,可以盡情地點食物,大吃大喝一番。🤩🌟 中午除了放題外,還推出定食套餐,13款不同的日式和泰式定食選擇,包了一份主食、一份餐湯、自選一罐裝飲品,價錢介乎$60-$90左右,性價比相對高,為職人的工作中場休息打打氣。同場都吸引了不少職人前來選擇定食套餐。🍱🫕🥤🧑🏻💼👨🏻💼💼🌟 我地今次就過來選擇中午放題,欣賞這裡的中午與晚上放題時段的餐單是一樣,平日星期一至四的中午價錢只需$209/位,比起晚上平了$50,中午時段為3小時,可以12點坐到3點鐘,而晚上每節為2小時,價錢又平,又可以慢慢咁食,所以揀這間瀛豐放題作為午餐都是一個明智之選。✨ 中午放題包了六款沙律吧的日式沙律、超過20款自取的精緻甜品和杯裝雪糕,任攞雪櫃的罐裝飲品,以及手機點單的刺身、壽司、卷物、炸物及特色的中日韓小炒及小食,冷熱食物任君選擇,超過180款,食得夠哂豐富,迎合不同人的口味。🥘🌮🧆🍣🍤✨ 其中口水雞、泰式燒元貝、蒜香燒生蠔、燒羊腩、火炙左口魚邊、泰式刺身蝦食到我地津津有味,仲追加了幾次。🐥🐑🦪🤤🌟 另外,除了基本放題外,我仲
🌟 另外,除了基本放題外,我仲加購$149/位升級版海鮮拼盤,先送來2盤吸睛的海鮮拼盤。
✨ 第一盤最搶眼當然是魚子醬、冰鎮醬油鮑魚、象拔蚌刺身、北海道角螺刺身、紅蝦刺身和長腳蟹腳。
✨ 第二盤珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身,每款升級版刺身都好新鮮,部分刺身仲可以用手機無限追加。升級版還有特製的海膽帶子、生啤任飲,好啱追求高質刺身的朋友,絕對抵食。🐟🦐🦑☺️✨
這間放題店,作為午餐,不論是彈性、還是性價比都極高,很值得到訪一食。食放題的朋友,記得要識食,唔好眼闊肚窄,造成浪費。☺️😎🤰🏼