2022-03-06
位於尖沙咀韓國街內一間日本食肆, 見網上好評如潮即管來試一試. 午市提供廚師發板, 亦有午市定食任君選擇我們選擇午市廚師發板, 套餐包括沙律, 茶碗蒸, 5款刺身, 6件壽司, 1件手卷, 麵豉湯&甜品, 大家一齊看看👇食物的質素首先送上沙律&茶碗蒸, 新鮮沙律菜, 車厘茄粟米配芝麻醬, 味道正常, 與其他日本餐廳所提供沙律差不多. 茶碗蒸內有蟹肉, 貝柱, 冬菇片, 蛋夠滑, 不過蛋味不夠濃, 整體不過不失5款刺身, 左起分別有油甘魚, 螢光魷魚, 深海池魚, 岩手縣真蠔, 拖羅&火焰拖羅. 刺身新鮮, 尤其肥美的蠔, 好重蠔味😋👍👍 還有入口即溶的新鮮拖羅😋👍👍 食物擺設精緻😊6款壽司, 左起拖羅, 黑魚子海蝦, 炙燒銀鱈魚, 金目鯛, 左口魚, 海膽. 幾件壽司用料新鮮, 尤其海蝦, 海膽&左口魚😋👍👍 另外要勁讚子薑, 濃濃的薑味, 薑夠辣, 加上清新柚子絲👍蔥粒拖羅蓉手卷, 脆脆的紫菜包住滿滿的拖羅蓉手卷, 食完飽肚多一點點😬😁麵豉湯內有腐皮, 大蔥粒&海帶, 味道淡淡的, 不會太鹹最後送上甜品黃豆粉黑糖蕨餅, 口感軟軟的, 有少少黑糖味餐廳面積不大, 約有9張枱&一列吧枱,
麵豉湯內有腐皮, 大蔥粒&海帶, 味道淡淡的, 不會太鹹
最後送上甜品黃豆粉黑糖蕨餅, 口感軟軟的, 有少少黑糖味
餐廳面積不大, 約有9張枱&一列吧枱, 座位距離不會好擠迫. 特別稱讚服務員有禮的服務態度. 整體用餐滿意😃😃 下次我會回來品嚐午市丼飯