2020-01-03
今日特登陪個星加玻黎玩幾日嘅朋友食個quick lunch, 佢所講服務非常多元化嘅hotpot原來就係海底撈. 午市有套餐先揀肉類然後拼盤, 所以兩個人食就變相可以share多幾款. 任飲每人只係HKD15, 就可享用無糖熱豆漿, 柑桔檸檬, 檸茶無限添飲.>四宮格火鍋 (HKD124)打邊爐最緊要當然係湯底, 四宮格一次過滿足哂大家嘅願望, 有辣有唔辣, 智浩推介蕃茄湯同菇菌湯好好飲, 滾起後細心地pit走面頭油脂才斟俾我地, 仲備有肉料添, 清甜蕃茄濃湯推介! 而麻辣湯底則有大量辣椒同香料, 辣到頭頂會出煙嗰種越食越出味好正! 清水嗰格啱哂辣到抽筋時中和返😂.>自助調料 (HKD18@) 原本唸住等緊淥熟時拎幾款小食先, 點知...貼心嘅智浩已為我地準備好. 出去調味料bar混醬先, 陳醋, 芹菜茉, 蒜蓉, 葱粒, 香菜, 沙茶醬, 腐乳, 泰國椒等等勁多款, 最正嘅竟然有好多料嘅XO醬.>嘩!!!! 食食下有變臉表演欣賞啊!!!!>西斑牙梅臂肉 (HKD88)之前有非洲豬瘟去打邊爐都唔敢食豬肉, 來自西斑牙就放心食, 肥膏唔太多, 肉味香濃.
四宮格火鍋 (HKD124)
四宮格
自助調料 (HKD18@)
調料
調料
嘩!!!! 食食下有變臉表演欣賞啊!!!!
變臉表演
西斑牙梅臂肉 (HKD88)
西斑牙梅臂肉
精品肥牛 (HKD98)
精品肥牛
肥牛好靚呢, 厚度適中, 淥麻辣勁好味.
拼盤A
如果鐘意食light d我覺得拼盤B就perfect, 大白菜, 油麥菜, 金菇, 白蘿蔔同粟米, 溫hing提示白蘿蔔要淥耐啲先好味. 拼盤A嘅午餐肉, 冬瓜片同凍豆腐打邊爐必食的. 各款瓜菜份量豐富砌得好靚仔.
兒童遊戲室
講開帶小朋友打邊爐其實有個安全concern怕淥親出意外, 原來li度設有兒童遊戲室, 有專人陪住小朋友之餘仲會定時消毒, 座位嘅黑色扣我估應該有提供baby booster添👍🏻. 店家精心預備啱哂小朋友同老人家嘅得意豬豬🐷奶黃包同蒸蛋呢.
套餐主食: 撈面, 出前一丁
撈面一條
好奇撈麵係點樣一條, 原來有真人表演拉麵der, 大哥將一條短短嘅麵條餅三兩下功夫就拉到勁長一整條寬面, 淥兩分鐘, 腍軟有口感.
不得不提係負責我地area幾張枱嘅智浩實在太專業太nice太貼心了! 不時照顧住我地嘅用餐例如主動加湯, 提供大袋擺隨身物品, 圍裙, 喺電光火石之間極速收碟, 亦不時關心我地食得滿唔滿足, 咁好嘅服務都有啲嚇親架, 但整個用餐經驗因為智浩而提升哂.
美甲corner
等𨋢時睇到有個美甲corner, 雖然我地已經用餐完畢, 但佢地都好welcome地問”you wanna try?” 實在太太太nice了, 同埋真心聞名不如見面!!