生日週繼續食,這天來點刺激的! 終於約到好朋友一齊去食柳氏家鐵板,平日晚飯時段排長龍架,所以我們特意相約平日午餐時段,看餐牌後最後選了【90分鐘任食鐵板炒雞X Jjang ! 鐵板烤肉套餐】因我不算是非常能吃辣的人,所以就放棄柳氏家100萬辣度惡魔辣炒雞(聽名字已經覺得好辣好辣!!l)選了【烤肉味惡魔辣炒雞】,在此特別一讚職員哥哥超級有禮貌,炒雞過程解釋得好詳盡,餐廳亦貼心安排了口罩紙袋及圍裙。來~自己動手炒雞吧!基上就是先煎4分鐘、再反一次4分鐘,再炒多幾分鐘就完成了,炒的過程已聞到好惹味!!即食熱辣辣當然最正,配年糕好好食,仲有京蔥同洋蔥全部都好入味,驚唔夠飽仲可以配拉麵或飯!食完碟炒雞就可以開始燒其他食物,職員細心換爐,豬腩肉同肥牛快熟又入味,蔬菜選擇亦好多~燒翠玉瓜同粟米好好味!仲有沙律同包生菜獨立pack 好。飲品都有咖啡/菜/汽水/檸茶/檸檬香茅等任添、仲有香桃/牛奶味軟雪糕連多款糖果朱古力配襯,非常滿足!

2021-05-06
慶祝紀念