2022-06-17
川滬一人前鍋物 $118有七款鍋底可選滬式金湯雲吞雞 ✅老四川沸騰水煮魚老檀酸菜魚 ✅老檀酸菜牛肉 濃茄雜錦海鮮老四川沸騰水煮牛肉 ✅酸菜胡椒豬肚湯 本身跟一份配料,加$48可以升級90分鐘放題,任食30多款配料,任飲黑糖珍珠豆漿及冰粉豆漿,而且有小籠包放題!唔係唔加阿?!先講鍋物,三款湯底,雲呑雞清甜,水煮牛唔算太辣,但牛肉軟腍;酸菜魚有點淡,魚肉亦不似外面吃到的嫩滑,有少少失望。之後火鍋加湯底都是清湯,所以越食越淡味。30多款食材中除了常見食材,還有黃喉,鴨血,萵筍,百葉結等,質素正正常常,其中墨魚丸似是墨魚味魚丸多過墨魚丸,但流心芝士腸幾有驚喜。另一主打小籠包放題即叫即蒸,餐廳有多款口味,但放題只有原味及辣味,容易夾起唔會穿,皮薄多汁,正!任食餐單仲有粉麵飯,試左上海粗炒幾好,唔會油淋淋;四川擔擔麵有麻醬味但湯底太稀。任飲豆漿本身無糖,加埋冰仲淡,撈埋黑糖就好啲,但飲左一杯之後我都係決定飲茶。.午市任食90分鐘唔使$200埋單,當火鍋放題都算性價比高,如果純粹想食酸菜魚就有少少失望,因為魚肉不在放題食材之內,加魚要額外收費。
滬式金湯雲吞雞 ✅
老四川沸騰水煮魚