2018-12-13 627 瀏覽
今日我和家人到上環軒諾道中128號豫泰商業大厦地舗越泰餐廳,食越南和泰國菜,地點好方便係上環地鐵站🚉C出口入到去 以為舖位好細,坐滿人,但佢哋安排我哋上2樓,嘩!😃原來樓上個層地方好大, 上下層都差唔多坐滿,似乎客似雲來, 我心想🤔應該有啲質素先會有咁多人👨‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👦👩‍👩‍👧‍👧👨‍👨‍👦那裡員工招呼吾錯,有好介紹,我們試第一味招牌飯餸,泰式海南雞飯🐤一上枱給人一種色香味俱全的感覺🐦雞不太肥,入口肉質又嫩又滑,用料上盛,配上好特別野味醬料和粒粒飽滿的炒飯🍚,份量一碗適中,可算有質素, 實至名歸嘅招牌貨👍,值得你一試第二個本店招牌係 越式生牛肉牛腩湯河🐄🐂🍜湯好鮮甜,牛肉肉質好滑又味濃河粉幼細爽滑,入口好有口感,牛腩不肥,份量很多,價錢合宜,想吃濕口野就首選這個呀!另外我們吃了一個炸蝦餅🍤,師傅手勢了不得👍,金黃外脆的薄皮,裏面嘏肉彈牙,蝦味鮮甜 ,配上泰式甜辣醬我們吃個不停,邊吃邊讚個不停😋,有機會一定會再食過最後的小吃係傳統 無骨酸辣泰式鳳爪 鳳爪,肉質爽滑,甜酸度好識中, 最要讚嘅係價錢只是28元,但分量係好多好多,超值之選😃飲品方面,有越式咖啡☕,咖啡味香濃且滑。另

一上枱給人一種色香味俱全的感覺

第二個本店招牌係 越式生牛肉牛腩湯河🐄🐂🍜

湯好鮮甜,牛肉肉質好滑又味濃

飲品方面,有越式咖啡☕,咖啡味香濃且滑。
另外又試了椰汁紅豆冰🥥🥤,新鮮椰子材料打碎的椰漿, 所以椰汁味道新鮮濃郁🤤,絕無花假,紅豆大大粒🌮,你都不妨可以試呢個飲品!
午餐