2023-12-23
朋友介紹尖沙咀上樓泰菜食過兩次,每次都抵食又味道好性價比高入到餐廳,裝修帶森林特色,門口有打卡位,餐廳坐得都幾舒服,而第二次去服務員仲記得,而且服務態度好好Lunch set $62起,份量都幾大份,味道都唔錯今次上去見到有午市泰式火鍋,最適合冬天快啲食火鍋暖身,$78起有3款湯底,有冬陰功、船麵湯底、泰式椰汁湯底,可揀肥牛片、豚肉片、海鮮,自由配搭冬陰功肥牛火鍋朋友點冬陰功湯底好惹味,牛肉份量都唔少,而且有唔少蔬菜,有金菇、生菜、粟米仔、紅蘿蔔,餸加埋配粉麵都幾飽海鮮船麵湯底火鍋有蝦、魷魚、青口,食落鮮甜,我最喜愛船麵湯底,食落第一啖唔算辣,食到最後辣慢慢出黎,再加上粉絲吸湯,好好食午餐加$18~25有泰式小食,叫咗泰式豬頸肉、沙嗲雞串都幾惹味最後,冬瓜龍眼茶入口甜度適中,冬天飲暖入心
朋友介紹尖沙咀上樓泰菜食過兩次,每次都抵食又味道好性價比高
Lunch set $62起,份量都幾大份,味道都唔錯
冬陰功肥牛火鍋
海鮮船麵湯底火鍋
最後,冬瓜龍眼茶入口甜度適中,冬天飲暖入心