2017-08-02
1984 瀏覽
新開既拉麵店,淨潔好服務態度,價錢適中。一放lunch, 就會開始排隊。隊頭有水可收自己倒,因為夏天排門口都幾熱下,幾貼心既舉動。入到去,店舖細細地,樓底高,坐得舒服既。點左雞湯拉麵,因為上次食左豬骨濃湯。唔記得影自己果碗,以下係朋友既豚骨拉麵。點餐紙可以選擇麵既硬度,走既野,濃厚度等等。個溏心蛋既蛋白幾入味,昆布汁既味道。叉燒脂肪一層一層分佈得均勻,表皮燒得少脆,浸左入湯仲保持到口感。最鐘意個湯底唔會太油,豬骨味好真實,唔似落味精果種。今次食既雞湯唔錯。因為比較少食雞湯拉麵,原來濃度適中又可以算係清淡 (positive既形容😹),幾值得一試。雞肉大小適中,夾住放入口唔洗烏低個頭果種。雞皮燒得幾脆,雞肉腌得入味之餘唔會掩蓋左雞肉味。如果下次再經過,我都會選擇雞湯。佢好似仲有個龍蝦湯,但朋友話咸得濟。
點餐紙可以選擇麵既硬度,走既野,濃厚度等等。