2024-01-02
阿仔放完假就考試,休息埋今日佢都要開始專心溫書📚,正所謂三軍未動 糧草先行,今日一於帶佢去牛駅食返過放題先🥰。未到1200🕛已經上到創興廣場2樓,發現全層都屬於牛駅,地方好大,唔單止地方大,人仲好多,人龍🚶♂️🚶♂️🚶♂️已經打咗一個圈。好彩我地一早已經book咗位。平日午市放題任食4️⃣小時有夠誇張,價錢都係由$168~$308,抵到咁就梗係要一早訂定位啦,我先至唔會博walk in。我地揀咗個中上價位嘅3️⃣號餐,湯底有🔟個選擇,新加入咗羊腩煲鍋底🐑,不過我麻麻地羊。加上我又啱啱好返,所唔揀秘製麻辣,揀咗個椰子雞🥥,阿仔就叫咗個沙爹鍋🌶。(鴛鴦鍋 +$48)清甜椰子雞鍋 - 椰子味🥥唔算重,但勝在夠清甜。香辣沙爹鍋 - 唔太辣🌶,非常惹味😋。美國極黑和牛片任食放題 $218午市食物選擇唔多,肉類相對較少,不過唔緊要,最緊要係質素好,基本上我地只係主打以下幾樣嘢🥰。🌟美國極黑和牛片🌟美國安格斯牛板腱🌟美國特級肩胛肉🌟巴西牛脷托🌟手打蝦滑🌟手打墨魚滑美國極黑和牛片同理美國特級肩胛肉眼片🐂質素唔算,肉質軟腍有油香,有中上嘅水準😋。巴西牛脷托👅就爽口彈牙,只係細塊咗少少😆,我就一個人食咗三四十塊
清甜椰子雞鍋 - 椰子味🥥唔算重,但勝在夠清甜。
香辣沙爹鍋 - 唔太辣🌶,非常惹味😋。
美國極黑和牛片任食放題 $218
🌟美國極黑和牛片
🌟美國安格斯牛板腱
🌟美國特級肩胛肉
🌟巴西牛脷托
🌟手打蝦滑
🌟手打墨魚滑
美國極黑和牛片同理美國特級肩胛肉眼片🐂質素唔算,肉質軟腍有油香,有中上嘅水準😋。巴西牛脷托👅就爽口彈牙,只係細塊咗少少😆,我就一個人食咗三四十塊,阿仔就狂食美國極黑和牛,我都數唔到佢食咗幾多盒;另外蝦滑和墨魚滑真心出色。
飲品方面亦非常多選擇🥰,除咗基本嘢外,啤酒🍺、清酒🍶、梅酒🥃都係任飲。
甜品有我至愛Häagen-Dazs雪糕🍦,雀巢甜筒,其他仲有乳酪、芋圓、奶凍、蕨餅等🥰。
而家有仲加入咗糯米飯,蛇羹等食材任食,呢個價錢坐足四個鐘,真係無得輸。如果平日2點後入座更加有全單88折優惠,真係抵上加抵。