2022-11-06 518 瀏覽
我用餐前係無睇過食評,後來寫食評時我才發現呢間食店既服務引來眾食友的詬病。可幸是我並非午飯 or 晚餐時段幫襯,所以我既感覺是幾寫意和舒適。當天我由碼頭步行到酒店,慢慢行,又影下相,到行到愉景灣北商場已是3點。天氣有點熱,腳又有點攰,所以挑了這間食店。內里得1台客(2夫婦)。有位南亞裔既店員用流俐廣東話招待我們入座。我們入座不久,又多一對夫婦也入座。店內冷氣清涼,看著外面藍天白氣,又見著椰樹搖曳,真係好似去了外地度假,超寫意。我們選定食物,準備叫人落單。由于原先招待我們果位南亞裔既店員出去了,只剩一名南亞裔既女店員正在洗碗碟。我們思慮幾時才有人來落單,點知那位女店員竟然來接單,又是流俐廣東話。可能非繁忙時間,女店員既態度又ok。我還叫她給我3杯水,係等咗一陣時間,我還以為她忘了,結果她在上第一碟餸之前,真係俾咗3杯水我地3條友叫咗4款食物,全部一次過上晒1. 串燒(3雞3豬) $98:我覺得燒得幾好,5會乾巴巴,有肉汁。肉既調味也不錯,好香~2. 酥炸魷魚 $98:炸粉5厚,口感鬆軟,配上甜酸醬,很可口~3. 炒金邊粉 $98:酸甜適中,賣相靚,味道跟外面食店差不多,係ok4. 芒果軟

我地3條友叫咗4款食物,全部一次過上晒

4. 芒果軟殼蟹米紙卷 $98:芒果5係我以為果d香芒,稍一眼大,就會錯過它。另外,米紙比較韌,撕咬比較難,呢個5掂

食完我又懶洋洋,5想郁,看著戶外,真係好舒服。店員又無催我走,所以我都享受咗一陣才閃,哈~

2022-10-29