餐廳: 温野菜 (2000年廣場)
資訊:

2019-08-17 2890 瀏覽
一直都知呢間系日本過過龍店,睇FB見到原來平日下午茶時間(14:30-17:00)食午市menu系計7折就梗系要黎試下啦銅鑼灣店淨系得星期五咋,要注意啦一入門就有職員招待,日文發音幾好。夠專業。下午茶時刻真系冇咩客,唔怪得要做7折,裝修幾靚,基本上都系半包廂的卡位,坐得好舒服。落單系自己禁電子板落單、可以慢慢一頁頁咁禁,又唔怕落錯,抵讚我叫左正價108蚊既銅鑼灣同太古城限定既牛豚定食,呢個價錢 跟set既牛肉得一款 牛腹胸肉冇得簡,豬肉好似有五花腩 肩肉 梅花肉 等可以簡其中一款 我就簡左標磅系三低既肩肉湯底唔加錢只可以系清湯,睇左其他網友評價話好淡冇咩味,咁為有加錢轉湯底啦,加+10轉左壽喜燒湯底,仲連埋一隻生雞蛋添(壽喜燒本身系一種好甜既醬油+砂糖+味醂湯底,如果唔中意食甜味火鍋就可能食唔慣架)跟餐仲有凍熱飲一杯上菜都幾快,先黎飲品同醬料,有點肉既芝麻醬 同 點菜既柚子醬 ,之後湯底同前菜(魷魚醬薯仔)薯仔好好味但唔食生野既我下次會簡走醬(醬入面有生魷魚)過多1-2分鐘,肉同菜都黎齊可以開動啦。肉好薄牛肉肥瘦適中,食落好滑但冇咩口感同肉味,可能系成間店最平果款牛肉既關系、一分錢一分
一直都知呢間系日本過過龍店,

就梗系要黎試下啦

銅鑼灣店淨系得星期五咋,要注意啦

一入門就有職員招待,日文發音幾好。夠專業。

我叫左正價108蚊既銅鑼灣同太古城限定既牛豚定食,

跟餐仲有凍熱飲一杯

過多1-2分鐘,肉同菜都黎齊可以開動啦。

肉好薄
牛肉肥瘦適中,食落好滑但冇咩口感同肉味,可能系成間店最平果款牛肉既關系、一分錢一分貨嘛。

豬都系薄到透光,肩肉唔肥,有口感過牛肉又未至卡好鞋,肉味都算有既。

仲有好好味既跟餐雞軟骨滑,自己挖成球擺落湯滾5分鐘就食得,可以整到3小粒

反而跟餐既菜都幾多種類下,最好味系紅心大根,小棠菜有少少苦味,唔新鮮,
其他表現正常。但點菜用既柚子醬個人覺得太酸,好彩本身菜都吸哂壽喜燒湯底,夠哂味

跟餐可以加10蚊食到原價成30蚊既甜品梗系要食下啦,雪糕好食但抹茶蕨餅好難食,好乾好硬好鞋,下次淨叫雪糕算。

如果系7折時段可以一試,正價應該要簡番d貴少少既肉先好食啦