2023-09-22 1402 瀏覽
以前經過糙米家門口都比門口的人群嚇怕. 直到今年先的起心肝黎試下.黎左幾次每次午飯時間都要等候至少十五分鐘或以上.  重要齊人先能入座.今日十二點到. 完全唔駛等位就能入場, 但不消一會. 未到十二點半已經全場滿座. Lunch 趕時間的就好好考慮要不要來這裡. 要不就十二點到達.之前有試過佢地的雞扒飯. 超大碟. 除左雞扒外,  重會有隻荷包蛋加糙米. 查實呢度的食品都幾多元化. 除左飯, 重有沙律或麵食等. 而且風格可以完全唔同. 什至有牛肉飯睇落勁似去左吉x家. 試過食過呢度的沙律後簡直翻唔到轉頭. 一般人認知沙律都係唔飽的. 但佢地沙律份量, 菜真的超多. 而且可以配雞肉或者煙三文魚. 兩隻只係差$2. 重有隻溏心蛋, 滿滿的蛋白質. 唔好以為食菜就好dry. 佢地的沙律醬係用日式的芝麻醬. 完全唔會無味好卦. 食左咁多菜感覺都健康d. 不過佢地的餐飲係唔包的, 想飲要再加配. 熱飲加$4. 凍飲加$6 還算合理.   不過午飯時間客人太多. 食完佢地就會好快咁收搭枱面的餐具. 所以想食得chill d可能就需要選擇非繁忙時間.

烤雞肉溏心蛋沙律

2023-09-22