2016-04-19 219 瀏覽
前排同朋友經過依間舖,發現大家都知依間幾出名,但身為元朗人竟然都無食過!今日得閒少少,就黎同d學生一齊lunch hour😂😂😂因為12點幾就到,學生未出到黎,所以waiter都好主動招呼,環境唔錯 不過好可惜我坐既2人台...係無乜位放腳,唔記得左影低😖,但整體感覺都唔錯!之後就準備叫野食,一張紙,好簡單咁比你簡食乜 最後叫左鮮焰,第一下我習慣飲左個湯先,覺得勁濃....不過記起上拉麵既時候,waiter講可以落依隻調味....落完個湯真係出奇地夾,對於唔鐘意太重口味既我黎講,真係覺得岩岩好,另外,佢既拉麵係幼麵黎,叫左中既軟硬到,但仲覺得有少少硬。平時食拉麵多數係配叉燒,今次就有得揀豬軟骨就試下佢啦!豬軟骨煮得合到好處。 另外,佢仲有樣少驚喜,就係.....每張台都會有一盒野,我打開,發現係原粒蒜,仲要係勁香!!!一見到就諗起男友一定勁鐘意...不過當然,我係一粒都無食,如果鐘意食蒜既,依個一定係意外既bonus!

之後就準備叫野食,一張紙,好簡單咁比你簡食乜