2018-08-14
我同D同事星期五就最中意周圍試新餐廳,睇下有冇驚喜。呢間係公司附近,新開左冇耐,就過來試下。我叫左午市拉麵定食的吉列豬扒烏冬。每個午市套餐配有前菜沙律,同飯後甜品。沙律🥗配胡麻醬,都夠凍同新鮮,好味。甜品係一粒既野,跟沙律一齊上。一間始雪硬左,擺左一陣淋反。口感比較奇怪,開頭以為係雪米滋,似係和果子甘樣,但入面係棉花糖既質感,味道有點假,吾太好味。湯烏冬似係稻庭烏冬,煙煙un un,又吾會煮得過淋。烏冬數量超多,好似食極都食吾完甘。真係睇吾出烏冬甘多🤣烏冬有半隻糖心蛋,可能本人中意食雞蛋,覺得呢半隻蛋真係超好味!另外配菜有荀,碎木耳,粟米同埋蔥花。湯都濃味,一小涰烏冬用殻筆小小湯,再加小小粟米同木耳,一啖食落去,正啊😍吉列豬扒配沙律醬,炸得鬆化香口,但除左粉皮後,豬扒似係薄上,而且份量比較少。呢個餐真係食得超飽,大食既我覺得份量超OK。餐廳地方都算大,座位都坐得舒服。可能剛開,冇乜人幫襯。午餐套餐選擇都多,另外有鰻魚飯,燒鯖魚配飯,餃子🥟烏冬等等。午餐多個選擇,其他套餐留待下次幫襯
呢間係公司附近,新開左冇耐,就過來試下。
我叫左午市拉麵定食的吉列豬扒烏冬。
每個午市套餐配有前菜沙律,同飯後甜品。
沙律🥗配胡麻醬,都夠凍同新鮮,好味。
另外配菜有荀,碎木耳,粟米同埋蔥花。
呢個餐真係食得超飽,大食既我覺得份量超OK。
餐廳地方都算大,座位都坐得舒服。
可能剛開,冇乜人幫襯。
午餐多個選擇,其他套餐留待下次幫襯