2023-09-26
平時呢間雞煲放題食得多,午餐未試過,聽人講幾抵食,專門黎試下。之前朋友見過有西檸軟雞飯食(sor小小麻甩😂)今日就黎食呢個,問餐廳姐姐先知原來唔係日日都有,係按每日午餐款輪住出。雖然有D可惜,不過最後都叫左出名既酸菜魚飯。(要讚下餐廳姐姐都好有禮貌,見我咁想食,專門幫我望下下次幾時出西檸軟雞😊)酸菜魚飯(小辣)配埋餐飲$50,魚片真係好多,魚肉質嫩滑,唔會有魚腥味或者泥味,湯入面仲有幾多芽菜同少少紅薯粉。我係超級食得酸,呢個對我黎講唔夠酸,但係夠麻夠辣,仲配一大碗飯,男士既話應該可以清曬,女仔可以叫少飯😂好耐無食過西多士,就叫一份黎食仲要跟餐飲,印象中係30幾蚊。因為啱啱炸起,一上檯好熱,攤左一陣食都唔會成口油,入面放左滿滿既花生醬,仲要係粗粒花生醬,好好食,好滿足☺️總結:大碟抵食&好食
酸菜魚飯
西多士