去了一直躍躍欲試的Couple’s Kitchen。以墨綠色和白色為主調,餐廳走的是西式復古典雅風和窗外林立的舊樓有强烈的對比。午餐款式挺多,有12款,平日不用加一,而且可以特價加配小食甜品。點了🐱香煎芝士軟殼蟹漢堡配海皇沙律醬漢堡size很大!配薯條同沙律。漢堡材料豐富,大大隻軟殼蟹、原片蕃茄、香脆的芝士片、鮮甜的魚子、紫洋蔥、生菜等一口咬落去,香脆之餘,食到中間魚子爆開同海皇沙律醬配搭起來非常突出軟殼蟹的鮮味。而且漢堡包很鬆軟,拎起嚟咬口感好豐富。薯條份量也挺多,而且很脆。吃膩了可以吃點沙律中和一下。🐱Twinnings pure white tea跟餐熱飲的茶可以揀洛神、earl grey或white tea。twinnings的茶包不用我說都知好飲。🐱泡芙$12/2來個甜點做終結就完美啦,$6@泡芙雖然細細粒,但冰冰涼涼,忌廉唔會雪到硬晒,清甜得有啲似食雲尼拿雪糕。
去了一直躍躍欲試的Couple’s Kitchen。

點了

🐱香煎芝士軟殼蟹漢堡配海皇沙律醬