2022-12-07
平日午餐性價比高👍🏻$118就有餐飲+餐湯/沙律+麵包+主菜 有加一服務費食物質素穩定也有挺多選擇 在金鐘商場內環境不錯 比較昏暗幾有情調💕這間午飯時間比較多打工仔排隊🥰男朋友早點來等位 排了大半個鐘 不過上菜都算幾快 我們倆要了兩個主菜 跟餐湯和沙律各一 均有配法式麵包的🥖麵包系自家製 喜歡可以系外面買回家 切得好厚身有咬口但吾會韌👍🏻配上一整片牛油🧈加埋少少黑胡椒😛吃完都有少少飽肚感了🥣餐湯是南瓜湯 質地幾creamy 飲落好重薑味 可能廚師落手重咗🥗沙律有片橙🍊仲加左藜麥 用了醋汁調味 酸酸甜甜好開胃🥤餐茶要了招牌冰茶(少甜) 有淡淡果香 飲到有一粒粒奇亞籽 也可以揀汽水主菜:✨烤美國春雞半隻.香草燒薯.檸檬迷迭香汁Roasted U.S. Half Chicken . Herb Potato . Lemon & Rosemary Sauce $118皮好薄烤得焦香🐓雞胸位相對比較乾 但整體肉質嫩滑 肉汁都豐富 有附上醬汁 有點像燒汁 不會太鹹都吾錯 墊底有燒薯仔🥔同翠肉瓜🥒各兩大塊 味道天然比較健康✨車打芝士牛肉漢堡配煙肉🍔Beef Burger with Bacon $118
🥗沙律有片橙🍊仲加左藜麥 用了醋汁調味 酸酸甜甜好開胃
主菜:
牛肉漢堡保留肉汁幾juicy🧀芝士半溶加上煙肉的油香🥓好邪惡但好好味 有配埋酸瓜同紅洋蔥絲 酸酸地好開胃解膩 伴碟薯條好酥脆🍟份量都要撞手神🤣剛好今次份量算多