2023-08-20
唐伯虎點秋香係80/90s回憶笑劇!機緣巧合下喺黃金海岸發現呢間店 - 秋香裝修以中國特色同埋少少東南亞mix and match!別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿 - 金句好先食個小食~ 芥末八爪魚 $38 Wasabi octopus幾鮮少辣,唔錯。本身午餐配味噌湯同埋漬物 miso soup & pickle漬物以為得一款!點知佢有日式漬蘿蔔、韓國泡菜、同埋日本櫻花和果子!🌸係最愛之日本花🌝味噌湯係有豆腐、海帶同櫻花蝦整成,好有誠意鮮味。可以加$15要普通飲品或者$25加秋香特飲壽喜燒生牛肉千葛絲配讚岐烏冬 $158除咗烏冬之外,你可以叫日本珍珠~Sukiyaki raw beef senkuzu kiri paired with Danilo udon配菜係日本生雞蛋、日式魚蛋片、白菜同埋福袋,福袋要大大唔係魚籽唔係年糕,竟然係比較中式嘅木耳紅蘿蔔配搭,好似鮮竹卷嘅餡咁。年糕會開心點~千葛絲帶QQ,牛肉都OK唔會太多肥肉😍鹽燒白鱔煲仔飯 $238Grilled premium eel pot rice每日限量,好好彩今日2:00都仲有!!煲仔飯有少少焦飯唔多,可以多少少🙈個白鱔係
裝修以中國特色同埋少少東南亞mix and match!
別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿 - 金句
味噌湯
壽喜燒生牛肉千葛絲配讚岐烏冬 $158
除咗烏冬之外,你可以叫日本珍珠~
年糕會開心點~千葛絲帶QQ,牛肉都OK唔會太多肥肉😍
鹽燒白鱔煲仔飯 $238
Grilled premium eel pot rice
每日限量,好好彩今日2:00都仲有!!
煲仔飯有少少焦飯唔多,可以多少少🙈個白鱔係好食,脆嫁又唔會有腥味😝 白鱔皮好脆好香口!
食之前要着黑白芝麻嘅日本生雞蛋混合!