2020-06-12 285 瀏覽
:【黃店推介 - 特色抵食黃店 - 山旮旯@銅鑼灣🍽】🐷🐷🐷🐷💭哈佬!呢間之前睇過好多foodie介紹, 佢位置同店名一樣有啲山旮旯(音:山卡拉!), 一直冇機會食到!! 今次難得去開跑馬地嗰邊,緊係第一時間衝入去試下有幾特別同好食啦!! 我地3點半去食TEA, 喺APP BK位仲有半價添啊!折咗之後超抵食!😍🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 黑椒蜜糖薯仔和牛粒(半價後$46)和牛粒好唸又多肉汁, 火喉岩岩好,唔會太熟太鞋。薯仔亦都好唸好入味!調味用左甜甜地嘅蜜糖配埋辣辣地嘅黑椒,好過癮!! 用鍋仔上仲可以保持熱力添啊!! 🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 椒鹽魷魚咀 (半價後$39) 本來想叫佢地好出名嘅香脆椒鹽魷魚($88), 點知賣晒, 退而求其次試左呢個魷魚咀, 一樣有脆卜卜嘅口感, 椒鹽味道都足夠, 但好少食魷魚咀, 感覺有D難咬同韌, 唔知係咪正常呢。至於份量都還好, 一碟有9-10粒魷魚咀!!🐷🐷🐷🐷💬3️⃣馬拉蜆熱鍋(白酒牛油汁) 配蒜蓉包/炸薯角/意大利麵 (半價後$99) 呢個熱烈推介!! 首先好有特色, 用白酒牛油汁煮蜆, 出奇地好食!! 而且啲蜆好大隻, 大過我地個🐷頭! 數量都唔
【黃店推介 - 特色抵食黃店 - 山旮旯@銅鑼灣🍽】

🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 黑椒蜜糖薯仔和牛粒(半價後$46)

🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 椒鹽魷魚咀 (半價後$39)

呢個熱烈推介!! 首先好有特色, 用白酒牛油汁煮蜆, 出奇地好食!! 而且啲蜆好大隻, 大過我地個🐷頭! 數量都唔少, 裝滿個鍋有成10粒以上, 鍋入面仲有配菜撈汁食一流, 主食可以配蒜蓉包/炸薯角/意大利麵, 已經飽飽地嘅豬仔就揀左蒜蓉包, 勁多蒜蓉, 包都烘得好脆, 一啲都唔失禮!!

下午茶