同事食完後覺得抵食,所以推介比我。當我得知十月份做梗半價Promotion後,即刻book左星期五晚約埋中意食泰菜既朋友去試🙊。星期五晚上6點黎到,當時雖然只有幾枱客人,但原來有好多枱都已經留左比人,估計walkin應該無乜機會有位。見到如此爆場,我同朋友都滿心期待!! 😃由於我地都係小黑洞,兩個人點左4樣野,結果飽到上心口…..😆首先上枱既係泰式小食拼盤(大) $198其實兩個人食細拼盤已經好足夠,但見到大同細既價錢只係相差$30,半價後即係只差$15,分別咁少,所以直接點大size。包含蝦餅、魚餅、春卷各6件、雞翼、香葉包辣雞各3件,份量好多,賣相吸引,每樣都係新鮮炸出黎,半價後好抵食😆。蝦餅彈牙,不過外層唔夠脆;包辣雞肉質嫩滑有雞味,不過香葉同辣味欠奉;雞翼最差,完全無味,肉質又鞋又實,全晚最差。沙嗲串燒(6串) $108雞牛豬各2串,賣相唔錯。平時牛串燒最易中伏,但呢度整得唔韌,食得過。豬串燒唔夠肥,比較鞋同乾。不過串燒都有一個通病,就係醃料蓋過食材本身既味,只能靠肉質同顏色分別出咩肉類。由於枱太細,職員貼心地幫我地將食物分兩批上枱。仲會不時留意我地用餐進度,見到我地近乎食哂,

首先上枱既係
泰式小食拼盤(大) $198
泰式小食拼盤(大)

泰式小食拼盤(大)

沙嗲串燒(6串) $108
沙嗲串燒(6串)

沙嗲串燒(6串)

由於枱太細,職員貼心地幫我地將食物分兩批上枱。仲會不時留意我地用餐進度,見到我地近乎食哂,先再上其餘果d,呢個位十分抵讚👍。

咖哩炒軟殼蟹 $158
咖哩炒軟殼蟹

呢個咖哩好港式,居然加左三色豆落去😧,完全唔夾…..😕咖哩香料味欠奉,而且好似埋左芡咁,杰撻撻,我地仲點左薄餅配佢,完全唔夾....😩
好彩軟殼蟹係新鮮炸出黎,脆卜卜,而且好有蟹香🤤。不過鹹左少少,所以我地點左個白飯餸佢。白飯係絲苗米,好有米香,煮到粒粒分明,呢個配搭最好!!😋

牛油薄餅(8件) $38
牛油薄餅(8件)

其實係完整2塊,雖然新鮮、辣手,可惜唔夠酥軟,牛油亦唔夠香。可謂食之無味,棄之可惜😥。反而望到隔離枱order左蒜蓉包吸引好多!! 雖然只有四件,不過大大件、金黃色,成條金磚咁。

結果四樣野加一碗白飯,半價後人均$155。價格方面無可否認非常經濟,職員服務好又細心,環境舒服,但味道方面確實麻麻。如果正價既話一定唔會黎,半價就可以試下。
2019-10-25