2012-04-28 81 瀏覽
Milkissimo 係一間黎自日本北海道函館o既雪糕店2010年7月o係尖沙咀開設首間雪糕店,呢半年o係奧海城及九龍灣港鐵站都設有分店尖沙咀分店位於 THE ONE 商場四樓,由於雪糕有特色,最初開o既時候好多人幫襯,曾於2010年8月獲得 OpenRice 每月好評餐廳十強裝修用上銀色雪花圖案,落地玻璃與店內白色主題十分配合,令人感覺舒服店內擺設格調華麗,大家品嚐雪糕之餘仲可以有視覺o既享受Milkissimo 雪糕好似意大利雪糕 Gelato,不過佢地o既賣點係用左北海道牛奶做材料意大利雪糕發源地,與盛產頂級上質牛奶發源地北海道函館,同樣位於北緯41度,兩個地方交融形成最矜貴o既意大利雪糕Milkissimo 有超過 60 款北海道牛奶鮮制 Low Fat Gelato,隨著唔同季節唔定時更新提供雪糕店每日輪流供應廿幾款味道,不過我地當晚去到o既時候,好多款式已經售罄,幸好我想試o既幾款特式味道仲有得賣THE ONE 商場四樓全部都係食肆,之前有好多間餐廳都做過團購優惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龍,鈴木珈啡館及 Cowboy S
Milkissimo 係一間黎自日本北海道函館o既雪糕店

店內擺設格調華麗,大家品嚐雪糕之餘仲可以有視覺o既享受

,幸好我想試o既幾款特式味道仲有得賣
THE ONE 商場四樓全部都係食肆,之前有好多間餐廳都做過團購優惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龍,鈴木珈啡館及 Cowboy Seven

早前o係網站見到有 Milkissimo o既團購優惠,就用每張$15 o既價錢買左三張雪糕 coupon,每張 coupon 可以當$30 用,每人每次最多可以用兩張 coupon

今次優惠適用於全部三間分店,我地買 coupon 時唔駛事先選定享用優惠o既分店,只要拎住 coupon 去到邊間分店都可以用,十分方便
近日雪糕店有團購優惠,不過雪糕價錢係低過之前,若果大家睇返以前o既收費,而家o既價錢係買到較大杯o既雪糕

美少女店員服務親切友善,隨時歡迎大家試食,不過我地冇試味就各自選左三款味道

店員整好杯雪糕後,會特別提示我地分辨唔同雪糕味道,呢種服務態度o係其他雪糕店未遇過,實在值得一讚
我地一杯要左北海道花梨,有機南瓜同埋沙巴翁,另一杯要左香芒皇,鮮木莓同埋沙巴翁
本人杯雪糕要左三款出面少有o既特式口味,就係北海道花梨,有機南瓜同埋沙巴翁

有機南瓜唔太甜,南瓜味唔造作,除左奶香,仲有清新o既甜香

沙巴翁o既 Rum 酒味好重

北海道花梨自然清爽,梨味新鮮純正,一入口就清甜透心
BabyBamboo 支持者o個杯要左香芒皇,鮮木莓同埋沙巴翁

香芒皇味道較甜,芒果味唔重

鮮木莓即係 Raspberry,色澤淺紅,呢款味道幾酸,令人開胃

JUMBO (210G) 可以選三款味道,用大紙杯裝,唔係用的骰o既杯

唔好睇個杯仔細細,店員o係杯內將o的雪糕整到好實,再整成尖尖地高高地,我地食左差不多半個鐘先食完杯雪糕

當晚冇乜人用團購優惠,好多人都只係買細杯裝,佢地見到我地食緊大杯裝都投以好奇o既目光
呢間雪糕店除左有 Gelato 雪糕,仲供應心太軟,亦有多款飲品可供選擇,若果購買雪糕,仲可以優惠價錢購買飲品

今次呢個優惠十分抵食,每人$22.5 就可以試到大杯裝o既三款美味頂級牛奶 Gelato 意大利雪糕

若果日後再有團購優惠應該會再買,到時可以試下其他特式o既味道

呢間雪糕店值得推介,大家日後有機會可以一試
題外話/補充資料: 今次團購優惠係每人每次可以用兩張 coupon,若果用一張 coupon (當$30用) 只可以買到一杯 SMALL (90G) 有人認為無論買任何大細杯裝o既雪糕都只可以用一張 coupon,若果買大杯裝就要額外補錢,除非買兩杯細杯裝就可以用兩張 coupon 亦有好多人關注可唔可以兩個人用三張 coupon 買兩杯 JUMBO (210G),若果只可以用兩張 coupon 買兩杯 SMALL (90G) 實在好唔化算 呢個優惠係取巧抑或係大家要求多左,引起激烈討論 無論如何,美少女店員俾我地兩個人用三張 coupon,買到兩杯 JUMBO (210G) 雪糕 (每杯原價$45,可選1-3種口味),唔駛額外補錢 究竟係一場誤會,抑或係機關算盡?! 好奇怪我地當晚食完雪糕返屋企上網又見到個優惠俾大家用三張 coupon 買兩杯 JUMBO (210G),若果雪糕店與團購網站一早搞清楚個條款,相信 coupon 會更快售罄喔!
2012-04-20
$22.5 (其他)
用餐優惠
團購