2024-06-20 24 瀏覽
📍Double Black(半山)半山摩羅廟街26號建興樓地下A號舖難得放平日,過海四圍遊覽下,喺半山比我無意中發現到呢間型格cafe,仲要坐滿人,一睇就知是好東西👉Party Chicken Wing💰$68😋😋😋😋.8/5第一次食呢款雞翼,好似炸生蠔咁樣,外層脆皮炸粉一啲都唔厚,咬落脆卜卜,內裡雞翼鮮嫩多汁,唔洗點醬汁都已經夠惹味👉Crispy Chicken Cheese Sauce Burges💰$128😋😋😋😋.7/5漢堡包大大份,非常有睇頭,麵包咬落似丹麥酥味道,鬆脆可口,件雞扒沾上炸粉炸過,火喉控制得好好,雞扒係非常滑,仲有汁流出嚟,蕃茄同生菜又多又新鮮。配菜揀咗蕃薯條,唔係四圍都有得食,趁熱食就最好不過👉Grilled Chicken & Soft Boiled Egg Avocado Mousse Sourdough toast💰$128😋😋😋😋.8/5最鐘意食酸種麵包嘅我,見到就唔會放過,只係揀咩配料就得,唔洗煩食咩,今次揀咗烤雞蛋同牛油果,都係最正嘅配搭,係特製過嘅烤雞胸,一啲都唔韌,又夠入味,係半熟蛋呀,最鐘意呢個狀態嘅蛋,好香蛋味,好滿意👉Creamy Bla
📍Double Black(半山)
半山摩羅廟街26號建興樓地下A號舖
💰$128
👉Creamy Black
💰$48
😋😋😋😋.8/5
好小地方可以飲到,呢度有得叩就試下,最喜歡層泡,飲落好順滑,咖啡好香濃,帶點果味,唔錯
👉Flat White
💰$45
😋😋😋😋.7/5
香滑奶泡加上香濃咖啡,係絕配
回頭:yesyesyes!呢間cafe咁型格,嘢食嘢飲又好食,仲可以帶狗狗一齊享用,真係無介紹錯嫁